DJ lessen

Er is geen feest compleet zonder een DJ. Een groot deel van de hedendaagse popmuziek bestaat uit muziek gemaakt door DJ’s. Daarom verzorgt Muziekschool Utrecht ook DJ les in Utrecht, in samenwerking met HOUSE OF FAME.

De onderwerpen van DJ les

In de lessen behandelen we een aantal belangrijke facetten van het draaien.

Beatmatchen

Het begint allemaal met beatmatchen. Een plaatje aanzetten is niet zo moeilijk, maar meerdere tracks aan elkaar knopen met mooie overgangen is een hele uitdaging! Je leert de basis van ritmiek en de details van de draaitafels die je nodigt hebt om te zorgen dat je meerdere nummers tot een mooi geheel kan laten klinken.

Mixen of mash-up

Naast dat nummers vloeiend in elkaar moeten overlopen kun je nummers ook tegelijkertijd afspelen. Hier door krijg je een gaaf effect, bijvoorbeeld de muziek van de ene track samen met de zanglijn van een andere track. Dit kan zorgen voor verassingen bij het publiek. Het moet echter wel matchen qua tempo en toonsoort. Hoe je dat doet, leer je tijdens onze DJ lessen als je er klaar voor bent!

Effecten

De meeste draaitafels beschikken over een aantal effecten die je kunt gebruiken om extra’s toevoegen. Voorbeelden hiervan zijn galm, echo’s en chorus. Je leert wat je er allemaal mee kan en hoe je het in de praktijk moet toepassen.

Show

Kijken naar een DJ die alleen maar stil staat en naar zijn draaitafels kijkt is natuurlijk niks aan. Als DJ ben je onderdeel van de entertainment op een evenement, feestje of verjaardag. Zorg ervoor dat je je publiek vermaakt met je muziek en je uitstraling.

DJ Les Utrecht

Tarieven DJ lessen

De lespakketten voor DJ lessen wijken af van de reguliere tarieven voor muzieklessen.

Voor meer informatie over de tarieven en voorwaarden kijk je op de site van House of Fame.