Producer lessen

Als je naar de populaire radiostations luistert hoor je meer dan driekwart van de tijd muziek dat gemaakt is met de computer. Tegenwoordig hoef je niet eens een peperdure studio te huren om een hit te scoren. Wel kan het ontzettend helpen om tips & tricks te krijgen van iemand met verstand van produceren. Ook als je helemaal nog geen ervaring hebt kan je producer les volgen om een snelle start te maken.

Wat behandelen we bij producer lessen?

Producer lessen zijn op maat. Wat je nodig hebt, hangt af van je ervaring. Welke onderwerpen in ieder geval aan bod komen zie je hieronder.

Analyseren

Welke tracks vind je goed klinken? Welke tracks zijn grote hits, en waarom? Om dat te weten te komen analyseren wij samen met jou de nummers van top tot teen.

De beat

Misschien wel het allerbelangrijkste van een computer geproduceerde track; de beat! Als de beat niet goed klinkt, kan je de rest wel vergeten. Bij onze producer lessen leer je hoe je een dansbare beat in elkaar zet.

De melodie

Naast de beat heb je een goede melodie nodig. Het liefst eentje die bij de luisteraar blijft hangen. Wanneer dat gebeurt heb je een zogenaamde ‘hook’.

Sounddesign & mixage

Als je alle elementen hebt verzameld ben je klaar om de juiste geluiden bij elkaar te zoeken. Dit zijn samples en zogenaamde VRT’s (virtuele instrumenten zoals synthesizers). Om alles tot een geheel te laten klinken moet je mixen, da’s een vak apart. Zet je schrap dus voor zeer interessante en leerzame lessen!

Producer les Utrecht

Tarieven producer lessen

De lespakketten voor producer lessen wijken af van de reguliere tarieven voor muzieklessen.

1 uur les

€ 75,-

3 lessen van een uur

€ 217,50

5 lessen van een uur

€ 350,-

8 lessen van een uur

€ 540,-

Alle bovenstaande prijzen zijn inclusief 21% BTW. Voor meer informatie en voorwaarden kijk je op de site van HOUSE OF FAME.